Rousseaux Batteux

Adrien Rousseaux (36år, född 1986) tog över Rousseaux-Batteux i 2012 och är 4:e generationens ´Récoltant manipulant´ och idag är han en av de stora up and coming odlarna i regionen med sina kraftfulla, uttrycksfulla champagner med stor lagringspotential.

Familjens historia som vinmakare i Verzenay (Grand Cru) sträcker sig ända tillbaka till 1700-talet men det var Adriens farfars far Paul Rousseaux som skapade de första egna flaskorna strax efter första världskriget, runt 1920.
Michel Rousseaux, Adriens farfar, utvecklade gården på 50:talet.
En av Michels fyra söner (alla är vinodlare) är Denis, Adriens far, och det är han som grundade Rousseaux-Batteux med sin fjärdedel av de 2,5 hektar som han ärvde av sin far.

Idag besitter Adrien 2,6 hektar från Grand Cru i Montagne de Reims och närmare bestämt pittoreska hembyn Verzenay, Verzy och Louvois där fokuset är på en naturlig vinodling som ger frisk jord och friska druvor. Inga ogräsmedel eller insektsmedel används i vingårdarna.

Vinifieringen går i samma spår där Adrien vill ingripa så lite som möjligt och låta vinet uttrycka deras vackra terroir. Druvjuicerna från vingårdarna vinifieras separat och ligger främst på använda ekfat från Bourgogne men även på ståltank.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan