Alexis

Alexis cuvéer utmärker sig med sin underbara lena textur, elegans och med ett stort djup och komplexitet!

Alexis Leconte som är sjätte generationens vinmakare har valt att starta ett eget varumärke, Champagne Alexis, som består av en utvald del av hans och hans mammas vingårdar, i väldigt begränsad upplaga.

I unga år studerade Alexis i Champagne innan han bestämde sig för att först arbeta i andra vinregioner där första stoppet var Bourgogne sedan Bordeaux och Alsace där han var oenologrådgivare i fyra år för biodynamiska odlare med fokus på att skydda deras jordar.

Så att arbeta ekologiskt och att från 2020 påbörja certifiering för biodynamisk odling på de markerna han besitter kom väldigt naturligt.
Alexis vingårdar hittar man främst i födelseorten Troissy men även en del i Vandières där ni nu kommer få uppleva den nya fantastiska cuvéen Arietis samt ljuvlig Pinot Noir från Aÿ som går till den otroliga cuvéen Ageius.

Vinifieringen sker i använda (3-4 år gamla) 400 och 600:liters burgundiska ekfat som ger ett större djup och mer frukt vilket tydligt avspeglas i hans viner.
Sedan 2021 så jobbar han även med Amfora.

Ett led i att göra allt i och runtomkring vinet mer naturligt så är tex etiketten på flaskorna till 20% gjorda av druvfiber.

Finns mycket symbolik i hans etiketter, hans egen symbol är stjärntecknet för lejon som också är en symbol för ett frö som faller till marken och börjar växa.
Likaså har färgen på de olika cuvéerna en betydelse där var och en står för ett chakra och tillslut kommer där finnas 7 olika färger/cuvéer i denna serien.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan