YURA

Sedan jag stötte på Les Vins de YURA var det varit en dröm att besöka Jintaro Yura.
Den drömmen gick i uppfylelse tidigare i år och att Wine Scout fått förtoendet att representera denna enorma talang i Sverige gör oss överlyckliga!

Jintaro kommer ursprungligen från Japan och det speglar av sig i hans viner där den japanska precisionen och uppmärksamheten för detaljer är tydligt närvarande. Les Vins de YURA har snabbt blivit en av de stora stjärnskotten i vinvärlden och hans välbalanserade druvrena viner från kalkstensjordar visar världen ett nytt ansikte av vad Alsace-viner kan vara. Michelinrestauranger står redan i kö världen över för att få hans viner och detta är bara början.

Jintaro har erfarenhet från vinmakning i Nya Zeeland, Japan och Bourgogne men 2012 hittade han till Alsace, där har han arbetat för flera ekologiska producenter tills han kunde starta sitt eget varumärke 2020. Det är tydligt att Jintaro har tagit mycket influenser från sin bakgrund i olika regioner eftersom han arbetar annorlunda än den vanliga Alsace-producenten när det kommer till press, battonage, vinifieringskärl och så vidare.

Jintaro letar inte efter kvantitet utan kvalitet så han kommer att extrahera mindre juice under sin försiktiga press eftersom han bara vill vinifiera det bästa.
Hans vision är att göra druvrena viner på ekologiska druvor från kalkstensjordar. Idag har han tre cuvéer, Riesling, Pinot Blanc och Pinot Noir.
Vinifieringen är på nya 500 liters ekfat (använder dem max 3 år) men han använder även ståltank och amfora.

Vinerna är mycket välbalanserade med stor renhet och finess. Gastronomiska viner som är så drickbara nu men som kommer att vinna ännu mer av lagring.

“Le silence et la résonance” (Riesling) – vilket elegant vin med en fin rundhet, Fantastikt vin!!!

”L’Abeille et le papillon” (Pinot Blanc) – Friskhet men ändå komplexitet, WOW, mindblowing!!!

“La partie et le tout” (Pinot Noir) – lite reduktion på näsan, vacker och ung palett. Utvecklas fantastiskt i glaset och för varje klunk tillkomer en ny upplevelse, detta vin behöver tid men kommer att belöna dig himmelskt.

Välkommen Jintaro och Grattis Sverige !!!

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan