Von der Vogelwaide

Von der Vogelwaides viner som tidigare endast varit tillgängliga för Österrike och USA har nu landat i Sverige och då självklart exklusivt för Wine Scout´s kunder.

Det finns väldigt få viner som gör så stort intryck på mig som VdV gjorde när jag provade för första gången. Koncentrationen i vinerna är vansinnig och påminde mig om de absolut bästa bourgogne vinerna. Nu har ni chansen att få tag på några av de främsta Grüner Veltliner & Riesling viner som görs idag, vi kunde inte vara lyckligare !!!!

Bakom VdV har vi Daniel Vogelwaid (med erfarenhet från vingårdar som Domaine d’Horizon, Comte Lafon, Chateau Palmer, Jean-Louis Chave och Fryer’s Cove) och Michael Donabaum (med erfarenhet från Franz Hirtzberger, von Winning och i Tokara).

Denna otroliga resa började i maj 2019 med affischer runt om i Wachau där det stod ”Letar efter vingårdar, inklusive svåråtkomliga tomter och träda.” Nu har de ca tre hektar som de arbetar ekologiskt för hand längs båda stränderna av Donau.

Mångfald är en nyckelfaktor för Daniel och Michael i livet precis som i vingården, man kan lätt se det eftersom deras vingårdar är hem för många olika djur- och växtarter.

De använder gammal vinodlingsutrustning eftersom de inte är några fantaster av stora maskiner och därför förlitar sig på handarbete och gamla tekniker. Enpoliga vinstockar i de brantaste vingårdarna, biodynamisk odling och lite ingrepp i vinifieringsprocessen, samt användning av ekfat.

Vinerna är rena och utan tillsättning av jäst eller andra tillsatser. Noggrant utvalda druvor pressas varsamt, de flesta läggs på använda Bourgognefat och får mycket tid innan release.

VdV har ritat om kartan om vad vi trodde var möjligt i Wachau med sin idealism, idéer och tillvägagångssätt som de har samlat in från olika regioner i världen.

Jag kan inte börja att berätta hur stolt jag är över att representera VdV i Sverige – Gör dig redo för något alldeles extra!!!

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan