TOM GAUDITIABOIS

Den mycket lovande unga vinmakaren Tom Gauditiabois började jobba på familjegodset som ligger i Chezy-sur-Marne sent i 2015 efter sin vidareutbildning hos Domain Jacques Selosse som han gjorde efter att ha avslutat Champagne gymnasiet i Avize, han var även ett år i Martinborough (Nya Zeeland) där han gjorde rödvin.

Det var hos Selosse som han fick sin inspiration och motivation att göra viner som representerade sin egen hemstads terroir. Inga kemiska ogräsmedel har använts här sedan år 2000.
Sedan 2017 så har Tom följt reglerna för Demeter certifiering (Biodynamiskt) för hållbarheten på sina 7 hektar i Chezy-sur-Marne.

Tom är väldigt nyfiken och vill utforska och det är därför vi kommer se olika champagner från honom varje år vilket går hand i hand med hans mål att lära sig sin terroir.

Han har släppt sin första cuvée i 2020 (årgång 2016) vilket endast gjordes i 500 exemplar och i dessa precis som alla kommande sker ingen filtrering.

Detta är absolut en av de unga talangerna i Champagne att hålla koll på och denna första cuvée har en vacker frukt, bra syra och mineralitet med en fin balans. Oerhört imponerande debutvin.

Vi ser med spänning fram emot att följa denna resa!

Flera har trott att hans logotype är en kungakrona och det kan vi förstå men det är en grodfot som är emblemet för hemstaden Chezy-sur-Marne.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan