Thierry Fournier

I hjärtat av Marnedalen, belägen i den lilla byn Neuville i Festigny, hittar vi Thierry Fournier.
Erfarenheten och deras know-how har getts vidare från generation till generation till allt från vinranka till vin.
1983 började Thierry och Murielle Fournier, 4:e generationen, på gården och det är de starka banden dem emellan samt Thierry´s farfar Henri som har format Thierry Fourniers historia och karaktär.

Nu tre decennier senare, närmare bestämt i början på 2020, börjar ett nytt kapitel i Thierry Fourniers historia genom ankomsten av femte generationens Julien Fournier med stöd från sin bror Maxime.
Den nya generationen med stor drivkraft och ödmjukheten i sin strävan mot perfektion bär fortsatt deras traditioner vidare men sätter sin prägel genom att ta hand om allt från vin till vinstock genom höga miljökrav medans nya steg mot mer hållbart och ekologisk jordbruk tas för varje år.
Här ser vi även en kreativitet i vinmakandet med en strävan mot att uttrycka autenticitet och elegans från de 50 olika vingårdar de besitter från 11 olika ´crus´ varav 1 är Grand Cru från Avize.
De övriga viktigaste områdena i deras underbara mångfald av terroir är Festigny/Cerceuil, Nesle-Le-Repons, Leuvrigny, Oeuilly & Mareuil-Le-Port.

Hittills har alla viner legat på ståltank men med Julien vid rodret så har använda ekfat, 228 liters från Meursault och 350 liters från Chassagne-Montrachet, från prestigefyllda hus i Côte de Beaune börjat användas.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan