Régis Poissinet

Régis Poissinet är en man med ett uppdrag vars frö redan såddes vid 14års ålder (1983) då han utvecklade en passion för naturen och en dröm om att bli vinodlare när han vandrade i vingårdarna i Marnedalen som familjen har arbetat i sedan 1600:talet.
I 2008 tog Régis över ledningen och då började uppdraget på allvar och en kulturell och filosofisk förändring tog sin början.
Régis erfarenhet och vision ledde honom till ekologisk och biodynamisk odling.
Idag efter år av noggrann vingårshantering är de sju hektaren i Cuchery, Marnedalen, ekologiskt och biodynamiskt certifierade.

Åldern på vinrankorna är i genomsnitt 40år och är rotade i olika kalkstensjordar.
De arbetar skräddarsytt i varje vingård (35st) med respekt för deras naturliga miljö och balans så att de kan uttrycka all subtilitet och rikedom från sin unika terroir.
Meunier är den huvudsakliga druvan men kompletteras av Chardonnay och Pinot Noir.
Régis lägger stor vikt vid att observera naturen och att lyssna på dess behov med syftet att behöva ingripa så lite som möjligt.

Vinifieringen görs med verklig passion för vinerna och här ser vi samma anda av respekt, öppenhet och frihet som i vingårdarna.
Med ett konstant öga på de franska ekfaten och ståltankarna supportrar Régis vinet snarare än ingriper och han går helst åt sidan för att låta vinet utvecklas så naturligt som möjligt.

Terre d’Irizée, Irizée Meunier 2013 och Irizée Chardonnay 2015 är de tre cuvéer som finns idag, begränsad upplaga.
Äntligen har man chansen att avnjuta dessa terroir drivna och precisa Champagner med hög åldringspotential från Régis Poissinet och uppleva dess komplexitet, djup och elegans.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan