Pierre Baillette

Périne Baillette, dotter till Pierre Baillette, driver nu familjegodset som gått i arv i generationer beläget i Premier Cru byn Trois-Puits strax söder om Reims.

Périne inte bara brinner för utan är en mästare på att uttrycka sina växtplatsers olika terroir på de strax över 3 hektar i Rilly la Montagne, Trois-Puits och Grand Cru Verzenay.
Stilen är vinös, ren och med en mikrooxidation från de nya och gamla ekfaten.
Alltid med mycket kalkig mineralitet, elektrifierande champagner!

Hon är väldigt stolt över de beslut hon fattade i 2010, strax efter att hon tog över, då alla bekämpningsmedel togs bort vilket har bidragit till en fantastisk druvkvalité. Arbetet görs efter ekologiska principer och de vilda och naturligt grönskande vingårdarna plogas av häst.
Allt arbete i vingården och källaren, från 1700:talet, styrs av en respekt för naturen likväl traditioner som gått i arv så som tex att remuage görs för hand.

För att framhäva den fantastiska terroiren hon besitter så ser vi alltid en låg dosage.
Druvorna skördas sent för en naturlig mognad och hon fokuserar noggrant på att isolera de bästa tomterna som går till hennes prestige-serie ”Coeur de Craie” (Ett hjärta av krita).

Målet är att göra autentiska viner som speglar växtplatserna och samtidigt bevara traditioner som gått i arv. Detta görs på ett fantastiskt sätt av denna mycket skickliga kvinnliga vinmakare vilket resulterar i fantastiska viner om än i väldigt liten upplaga gällande årgångs- och vingårdschampagnerna.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan