Oudiette

Maxime Oudiette är en av Champagnes kommande stora stjärnor!

Efterfrågan är så stor att han inte tar in nya importörer förrän 2024 men givetvis var Winescout en av de första att prova och förtrollas av hans viner samt filosofi.
Därav har vi förmånen att kunna ta hem några av dessa skatter till Sverige!

Fantastisk intensitet, precison och längd är några av kännetecknen i hans viner.

Resan startade 2012 när han började jobba på familjemarkerna i Beaunay i Coteaux du Petit Morin.
2015 gjorde Maxime sin första vinifiering och är den första i familjen att göra sitt eget vin. Innan han startade så har han erfarenhet av att jobba med bl.a. Selosse och där fick han stor inspiration, inte att kopiera vad Selosse gjorde utan inspiration att göra sina egna viner och gå sin egen väg.

Det som lyser igenom är hans respekt för naturen och att han vill visa på varje växtplats unika egenskaper genom att göra jorden, vinstocken och vinet till ett enda symbiotiskt ekosystem.

Enligt Maxime görs 80% av arbetet i vingården så det är rätt att säga att magin sker på hans 3 hektar i Beaunay. Arbetet bedrivs bl.a. med ekologiska, biodynamiska och permakultur tekniker.
När det gäller vinframställningen är målet bara att ackompanjera sina viner utan att rikta dem mot ett visst mål. Han vill uttrycka landet och terroiren i sina viner och därför pressas druvorna med optimal mognad vingård för vingård innan de hälls upp på ekfat.

Vi har följt Maxime sedan hans första vin men nu får Ni chansen att fånga ett par flaskor av hans andra release, Lycka till…

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan