Jules Brochet

Jules Brochet är en av stjärnorna i den nya generationen som ger regionen så mycket liv.
Bakom domännamnet finner vi Pierric Brochet, Jules är hans farfars far som var en känd vinodlare på sin tid, som härstammar från en lång tradition av vinmakare.
Efter examen i vinodling och oenologi upptäckte Pierric en alternativ metod att göra champagne, unders sin tid hos Jacques Selosse, med målet att uttrycka sin terroir.

Efter att ha tagit över, köpt och fått mark från familjen kunde han 2015 starta denna gård i Taissy.
Pierric har 4,5 hektar (i Taissy, Mailly-Champagne, Aÿ, Rilly la montagne och Barzy-sur-marne) där 1,5 hektar är avsedd till att göra Champagnen Jules Brochet. Ekologisk omvandling påbörjades på dessa marker i 2020.

Pierric vill belysa hans olika markers terroir genom att låta vinet uttrycka sig fritt under lång lagring på nya och gamla ekfat med minimal påverkan.
Filosofin i vingården är liknande. Vinstocken måste hitta sin plats i balans med sin miljö.
Hans roll är helt enkelt att säkerställa denna balans av naturliga växter och insekter, insektsmedel är helt förbjudet på Pierrics marker.

Pierric har ärvt gamla vinstockar (60-talet) som för honom är väldigt viktigt att ta hand om och behålla för deras djupa och komplexa rotsystem. Dessa vinstockar ger mindre druvor men en större koncentration och ett djupare uttryck för dess terroir.
Detta enorma arv är något som han brinner för och försöker hålla så länge som möjligt och förhoppningsvis kunna ge vidare i generationer, drömmen är mycket fler 100+ år gamla vinstockar i Champagne.

Info: Brochet släkten är svår att få rätsida kring men Jules Brochet är en gemensam förfäder till Pierric och Gaspard Brochet. Pierric är även kusin med Emmanuel Brochet.

Ytterligare en i Brochet familjen som ej får missas.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan