Gaspard Brochet

Vi finner denna nya stjärna och hans hund Lingo i Ecueil men de har även fantastisk Pinot från Villers-Aux-Noeuds i den kända vingården ”Le Mont-Benoit”.

Gaspard (28år) är grafisk designer, designer och konstnär – Dessa passioner utövar han fortfarande men i 2013 skedde något vi alla är tacksamma över.
Han kom då tillbaka för att hjälpa sin far i vingårdarna över sommaren och det som endast skulle vara ett tillfälligt arbete slutade med att han fann ytterligare en stor passion.

Därefter blev det att studera vinmakande på Avize High School innan han gjorde sina första egna viner i 2016.

Gaspard arbetar i vingården på ett så naturligt sätt som möjligt och då givetvis helt utan kemikalier och bekämpningsmedel.
Han låter naturen slå sig ner i jorden och skapa harmoni mellan vinrankan, andra växter och insekter precis som det skall vara.

Precis som arbetet i vingården är naturlig så återspeglar det sig även i vinifieringen.
Från Gaspard får ni framförallt champagne från endast en årgång, en vingård och en druvsort för att avslöja varje jordtyp, år och druva.
Ett undantag är ”L´âne/Åsnan” där det är en 50/50 blend (PN+C) vilket är en hyllning till hans farfar Henri Brochet som gjorde sin första 50/50 blend 1944.
Gaspard har nu även en efterlängtad NV-cuvée ”333.a” som har fått sitt namn från innehållet av 3 druvsorter från 3 byar och 3 årgångar!!!

Naturlig jäst används för att förstärka terroirens egenskaper.
Ingen klarning eller filtrering och helt utan tillsatser (endast mikrodos SO2 under pressning).

Vinerna är helt på ekfat från Ecueil, Meursault, Bordeaux men även Oregon.
Ekfaten är även i olika storlekar (228l, 300l, 450l och 500l).
Gaspard använder ingen pump utan använder sig istället av gravitationen, allt för att respektera vinet, inte stressa det eller syresätta.
I genomsnitt ligger vinerna 10 månader på ekfat innan buteljering som sker när vinet naturligt når 15 grader celsius eftersom han inte önskar ha malolaktisk jäsning i vinerna.

Efter buteljering ligger flaskorna 20-24 månader i källaren innan de släpps.

Info: Gaspard Brochet har HVE (Haute Valeur Environnementale) och VDC (Viticulture Durable en Champagne) certifiering.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan