Famille Delouvin

En av Champagnes nya unga stora talanger Geoffrey Delouvin, ägare och vinmakare av Famille Delouvin, är 11:e generationens vinodlare och tar hand om det arvet på bästa sätt.

Han driver Famille Delouvin efter tre riktlinjer.
*Respektera miljön och terroiren genom att ta hand om vingårdarna på bästa sätt.
*Respektera förfäderna genom att följa deras seder och savoir-faire (100% handgjort).
*Respektera kunderna genom att erbjuda de bästa champagnerna och servicen.

Deras viner görs enbart på egna druvor från de 7,21 hektar i Vandières, hjärtat av Marne dalen.
Vingårdarna som består mest av gamla vinrankor ligger inbäddade i backarna med en syd och syd-ostlig exponering med en mosaik av olika jordmån: lerkalksten, kalk, sand, lera.
Det finns så mycket mångfald och komplexitet i deras terroir.

Druvsorten som dominerar här är Pinot Meunier, som de har en stor passion och hängivenhet till, men här kan vi även finna essensen av Chardonnay i dess allra renaste och koncentrerade form samt
även lite Pinot Noir, Pinot Gris, Pinot Blanc & Petit Meslier.

Delouvins inställning är enkel ´Respekt för det levande och jorden´ så här används givetvis inga ogräsmedel, insektsmedel eller kemiska gödningsmedel i vingårdarna och vandrar du i deras vingårdar ser du en stor biologisk mångfald.

Bevarandet av de gamla vinstockarna är viktigt och de beskär dem kort vilket ger en mindre skörd men kvalitén på druvorna ökar samt vinstockens hållbarhet allt enligt de riktlinjer som de lever efter.

Famille Delouvin´s håller druvjuicen från de olika druvsorterna och vingårdslägena åtskilda för att få ett specifikt identitetsuttryck.
Champagnerna följer den burgundiska traditionen med urval av de välsmakande Meuniern och den kalkrika Chardonnayn som de sedan låter ligga på ståltank, inspiration från Chablis.
De gör även ett urval av druvor från de äldsta vinstockarna som har en större mognad och låter dem spontanjäsa och ligga på små ekfat under 9 månader.

Djupet i deras non vintage champagner bygger på en solera blandning av Meunier som består av varje skörd sedan 1992 till idag, vilket garanterar konstant kvalitet.

Delouvin lägger stor vikt på åldrandet av Champagnerna som alltid ligger minst 36 månader på jästen och därefter 3 månader i källaren men i många fall mycket längre. Alla flaskor degorgeras för hand.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan