Clément Perseval

Kultstjärnan Clément Perseval tog över ansvaret av 3,3 hektar i hembyn Chamery (Premier Cru) efter hans far Gérard i 2010. Då påbörjades omvandlingen mot hållbart, ekologiskt jordbruk med fokus på terroir och druva.

Clément började göra viner vid 21års ålder direkt efter sin utbildning i Avize under Selosse samt i Puligny-Montrachet och på ett ekologiskt Château i Pouilly-Fuissé.

Hans viner har en precision och renhet sällan skådad, här finner vi inga som helst tillsatser, ingen klarning eller filtrering. Det tillsätts heller ingen dosage men pga den låga temperaturen i källaren, vilket medför att den andra jäsningen inte genomförts helt, hittar vi restsocker mellan 0,5 till 1,25g/l i cuvéerna.

Clément är en del av den nya begåvade och kreativa generationen i Champagne. Han visar sin talang genom dessa fantastiska naturliga viner som visar särdragen i terroiren från Chamery i Montagne de Reims där jordarna består av en blandning av sand, kalk och lera.

Överst i sluttningen där matjorden är som tunnast, och nära till kalken, finner vi Chardonnay som går till hans Blanc de Blancs. Längre nerför sluttningen blir jorden sandigare och Chardonnay möter sina två Pinot vänner och bildar denna heliga treenighet som buteljeras som Chamery. Nedanför sanden kommer lera som är perfekt för Pinot och denna går till Blanc de Noir medans hans Rosé är en mix av alla jordtyper.

Är du redo att möta dessa vinösa Bourgogne besläktade viner och skakas om av dess renhet?

Info: Processen mot certifiering till ekologiskt jordbruk för hela ytan är i år (2021) inne på det tredje och sista året av omvandlingsperioden.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan