Clément & Fils

Aurélien Clément (30år) återvände till famliljeföretaget i 2013 efter att han studerat vinproduktion i Avize.

Aurélien som är 4 :e generationens vinodlare gjorde sina första egna viner i 2017, från de 5,5 hektar i Congy och Coizard-Joches (Les Coteaux Du Petit Morin) samt 1 hektar i Les Riceys, och har redan blivit omnänd (av William Kelley) som en av Champagnes nya stora talanger.
Dessa 6,5 hektar består av mycket gamla vingårdar, de äldsta är ifrån 1945, med en snittålder på 50 år. De består av 23% Chardonnay, 57% Pinot Meunier och 20% Pinot Noir.

Inga ogräsmedel används på den ytan som går till deras viner sedan 2017 då Aurélien tog över ansvaret och sedan 2019 används det inte någonstans på deras marker.
Från och med 2020 görs allt ekologiskt och processen mot certifiering har inletts.

Vinerna är själva definitionen av hantverksviner där allt på deras 5,5 hektar i Congy och Coizard-Joches görs för hand.
Även arbetet med deras traditionella press från 1958 görs för hand precis som buteljering, remuage (riddling), degorgering o.s.v. detta är ett arv de är väldigt stolta över att föra vidare från generation till generation.

Namnen på champagnerna kommer alla från de växter och blommor som utgör täckgrödan mellan vinstockarna.

Alla släppta viner har legat på ståltank men vi kan även se fram emot nya vingårdschampagner som ligger på « Piéce Champenoise » (nya 205l ekfat), anledningen till att nya ekfats används är att målet är ärliga viner där man låter terroiren tala för sig själv.

Dessa första viner från Aurélien är otroligt spännande så missa inte chansen att testa denna talangs första viner och följ med under denna spännande resa som bara precis börjat.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan