Aurore Casanova

Efter en professionell och internationell danskarriär, där hon uppträtt på scener från Bangkok till San Francisco, bestämde Aurore sig för att respektfullt dra sig tillbaka från Zürich balettakademi 2011 och ansluta till familjens vingård som planterades av hennes mor 1968 i Grande Montagne de Reims.

Aurore´s nya karriär fortsätter med samma balans, precision och elegans som tidigare och ur kärlekshistorian mellan Ballerinan Aurore och Jean Baptiste Robinet föddes ´Aurore Casanova´, som nyligen blev omnämnd (av William Kelley) som en av de nya stora talangerna i Champagne.

Filosofin och grundstenen för Aurore Casanova är respekten för människan och miljön.
Det är denna anda som genomsyrar arbetet i vingården och vinmakandet för att sedan erbjuda generösa och gastronomiska champagner som ska delas med andra och paras ihop med mat.

Aurore har möjligheten att idag arbeta med väldigt diversifierad terroir som består av 3,5 hektar i
Montagne de Reims med den helt fantastiska terroiren från Puisieulx (Grand Cru), Mesnil sur Oger (Grand Cru) från Côte des blancs, Epernay och Champvoisy i Marne valley.
Vinrankorna är planterade mellan 1928 och 2011.

Under Aurore´s lärlingsutbildning i hennes mors vingård i Puisieulx upptäckte hon en sann passion för den speciella terroiren och all dess hemligheter.
Med de ny implementerade biodynamiska principerna, för att kunna ge över en frisk jord till nästa generation och skörda vackra druvor för att göra goda viner, tillsammans med hantverk som gått i arv i generationer skapas härifrån några av de bästa champagnerna som regionen har att erbjuda.

Aurore Casanovas viner är förföriska med sin elegans och harmoni.
La Collection vinerna fångar upp unika uttryck från väldigt personliga terroirer, närmare bestämt  Puisieulx och Mesnil sur Oger, där samtliga vilar på använda ekfat som kommer från Selosse, Egly Ouriet och Tarlant.

Missa inte en av de absolut största talangerna Champagne erbjuder…

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan