Alexandre Grimée

Alexandre Grimée startade 2010 med en liten bit mark men har under åren utökat något med mark från hans morföräldrar och idag besitter han totalt en hektar i Bonneil som ligger i västra Marnedalen. Byn ligger norr om Marnefloden och vingårdarna ligger i sluttningarna runt byn.

Alexandre jobbar ensam och hans filosofi är att vara en följeslagare, diskret men närvarande, till vinet och vinstocken. Målet är att respektera vad naturen har gett oss utan att lägga till.
Vinodlingen odlas med tanken på att ingenting tas för givet och att varje ny säsong är en utmaning.
Att följa reglerna som dikterats av naturen, som aldrig är densamma från ett år till ett annat, och att hitta metoder som får vinstockarna att utvecklas i en allt mer komplett miljö.
Alexandre har under 2020 påbörjat certifieringen av ekologiskt jordbruk men han hittar inspiration av alla typer av metoder och gillar inte att sätta en etikett på hans metoder.

Vinrankorna i vingården ”Sous les Trous”, som också är namnet på den enda cuvéen som görs, planterades 1973 av Alexandres farföräldrar.
Sous les Trous med sydlig exponering och en jordmån bestående av lerkalksten ger små druvor med koncentrerad doft och smak.

Alexandre använder främst ståltank för att få ett så neutralt uttryck som möjligt och för att behålla den naturliga friskhet som Meuniern (och Pinot Noir) i denna vingården ger.

Denna flaska görs i väldigt begränsat antal och tyvärr är det bara några få personer som får möjligheten att testa detta unika vin från Alexandre.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan