Rémy Lequeux-Mercier

Med ett kunnande som har gått i arv från generation till generation så är det nu dags för Rémy att berätta denna vackra historien som utspelar sig i Passy-sur-Marne.

Det var Rémy’s farfars far Emile Mercier, en av pionjärerna i Passy-sur-Marne, som tog första steget in på vinets bana. Emiles son (Rémy’s farfar) Lucien omklassade sedan jordbruksmark och lät vingårdarna utvecklas. Nu är det alltså dags för Rémy att förmedla sitt kunnande och passion och ta nästa steg i familjens historia.

Det natursköna Passy-sur-Marne ligger i hjärtat av Marne dalen med en mosaik av olika jordmån mellan skog och flod vilket ger en oändlig möjlighet att skapa atypiska cuvéer. 

Vinstockarna sköts givetvis på bästa sätt och inga bekämpningsmedel används allt i enlighet med målet att begränsa påverkan på miljön och att få en högkvalitativ produkt i sutändan.

Med stor omsorg och noggrannhet skräddarsyr Rémy sedan vinifieringen för varje vin. Han ingriper så lite som möjligt för att få fram champagner som är representativa för hans terroir.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan