Peter Wagner

Peter Wagner tilldelades ”Årets nykomling” i Tyskland.
Gerhard Eichelmann sa ”Peter Wagner kommer att bli en Mycket Stor Stjärna”!
Och nu ett par år senare börjar detta stjärnskott konkurrera med de bästa producenterna på planeten och vi är superglada över att vara den exklusiva importören i Sverige.

Det är en liten familjedriven vingård i Oberrotweil (Kaiserstuhl), specialiserad på Bourgogne druvorna Pinot Noir, Pinot Gris och Chardonnay. Den vulkaniska jordmånen ger vinerna en omisskännlig karaktär. Den kännetecknas av renhet, fräschör, syra och mineralitet. Eftersom jorden i hans vingårdar är den mest värdefulla tillgången för Peter förlitar han sig på ekologiska gödningsmedel, som t.ex. hästgödsel, och sådd av gräs och örter som stärker marklivet och främjar den biologiska mångfalden i vingården. Nya vingårdar planteras med vinstockar från Frankrike.

Redan från början tilldelades Peter det högsta betyg en ny vingård i Tyskland kan få. Han har sedan dess gjort vin på hög internationell nivå med ständiga framsteg och nu är han på översta hyllan, viner i världsklass som ofta ”misstas” för att vara top Bourgogne-viner över 10 gånger priset – Detta är ett av de mest sällsynta ”valuta för pengar” jag någonsin stött på. Alla utmärkelser och lovord han får är ett resultat av hans hårda arbete, öga för detaljer och fingerspitzengefühl. Idag kan du hitta hans viner på topp restauranger runt om i världen med de vassaste sommeliererna.

Peter beskriver sin vinmakning som ”traditionell med modern inriktning.”

Även om det finns många viner i Peters portfölj har de alla en gemensam stil och det är elegans, precision, fräschör, renhet med en mineralitet att dö för.

Allt är så fint balanserat, allt finns där, ingenting tar över – Ett tydligt terroir uttryck när den är som bäst.

Hans Spätburgunder (Pinot Noir) är otroligt elegant med vacker integrerad ek så det är ingen överraskning att de flesta blinda gissningar från vinmakare och sommelierer är i Chambolle.

Tack Peter för förtroendet och grattis alla Wine Lovers!!!

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan