Ô MA

Med ett långt förflutet som kock och vinhandlare tog Tom Williams beslutet att börja studera oenologi. Idag är han och hans fru Stéphanie baserade i Santenay där de gör fantastiska viner med fokus på elegans och struktur. Han har tagit med sig inspiration från de år han efter utbildningen jobbade i bland annat England, Languedoc, Kalifornien, Oregon men framför allt i Bourgogne.

Vinerna görs i extremt liten mängd och de sällsynta vita vinerna av Chardonnay och Aligoté är otroligt uttrycksfulla och smakrika.

De röda vinerna är delikata med vacker struktur och för att få strukturen och aromatiken i de röda vinerna så tvekar han inte att använda sig en del av whole bunches, vad gäller faten så pendlar det mellan 15-25% nya ekfat. Där tycker Tom han hittar en bra balans för att behålla fruktigheten i sina viner.

De önskar att druvorna (lokalt & ekologiskt) och årgången får uttrycka sig själv med så lite ingrepp som möjligt och 2022 som är debutårgången visar Tom direkt vilken fingertoppskänsla han besitter. Det är oerhört intressant att se vad som händer i den lilla källaren i Santenay.

Missa inte detta första släpp som gjorts i väldigt liten skala:
2022 Bourgogne Aligoté
2022 Bourgogne Chardonnay
2022 Côte de Nuits-Village

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan