Les Quatre Piliers

Få personer i vinvärlden har den stjärnglans över sig och som kan backa upp det med så mycket erfarenhet och kunskap i så ung ålder som Valentin Desloges och hans Les Quatre Piliers!

Det är en stor dröm för oss att representera denna diamant och följa detta projekt från första parkett och leverera en av de största unga stjärnorna i vinvärlden till bl.a. de främsta restaurangerna i Sverige.

Innan Valentin grundade Les Quatre Piliers samlade han kunskap och erfarenhet från de bästa och de smartaste runt om i världen. Förutom sin gedigna utbildning så har han jobbat för vinmakare så som Raphaël Coche på Coche-Dury (Meursault) och Thierry och Paul Pillot (Chassagne-Montrachet), Vincent Sipp (Alsace), familjen Todeschini på Château Mangot (Saint-Emilion) samt 6 månader i Nya Zeeland. Detta har varit mycket viktigt eftersom dessa mentorer har olika terroirer och druvsorter som har hjälpt honom att bemästra sitt arbete i vingårdarna liksom i källaren.

När han fick chansen att gå tillbaka till sitt ursprung i Loire och ta över cirka 10 hektar på några av de bästa platserna i Touraine var valet enkelt. Med djup respekt för vingårdarna omvandlade han godset till ekologiskt jordbruk. Dessa vingårdar i hjärtat av Loire gör häpnadsväckande och autentiska viner med otrolig balans och elegans från denna unika terroir.

Vinerna lagras i både ny och använd ek. Om några år kommer alla hans ekfat att komma från den lokala skogen Loches, vilket inte bara kommer att ligga i linje med hans hållbarhetstänk för domänen utan också ge ännu mer precision i vinframställningen.

Dessa rena viner med stor personlighet kommer snart att bli de mest eftertraktade vinerna i regionen. Detta är möjligt på grund av noggrant arbete, unik terroir och en mycket begåvad vinmakare med fantastiskt öga för detaljer.

Kom ihåg namnet, Valentin Desloges och Les Quatre Piliers…

Detta är en ikon och legend i vardande!!!

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan