Jeremy Recchione

Ni har säkert hört talas om en av de stora nya stjärnorna i denna mycket spännande nya generation i Bourgogne, Jérémy Recchione !!!
Färre har dock haft chansen att smaka då hans flaskor säljer slut överallt direkt.

Historien började 2010 när Jérémy började arbeta i Bourgogne men mycket har hänt sedan dess. 2013 började Jérémy köpa druvor från vinodlarvänner och vinifiera sitt vin som ett passionsprojekt. Under 6 år lärde han sig, experimenterade och förfinade sin teknik och äntligen 2019 förvärvade han sin första egna tomt och etablerade sin egendom.

Jérémy förklarar det bäst själv:

“The philosophy of the estate is above all to respect nature and what it leaves available to us. We work the vines as healthy as possible. The wines are then vinified naturally. We sort in the vineyard and harvest in small 5 kilo boxes, which allows us to protect the grapes as much as possible and not to alter them. We exclusively use natural yeasts for fermentations. We don’t add anything. The use of sulfur is zero or reduced to its maximum. Through our wines, we simply want to bring pleasure and convey emotion.”

Med hans minimala produktion och större och större efterfrågan är det här väldigt svåra flaskor att hitta nuförtiden.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan