Elise Dechannes

Missa inte dessa viner som helt golvade oss!!!
Ekologisk odling och Pinot Noir i världsklass.

Född i en familj av champagnevinodlare i hjärtat av Riceys berömda vingårdar har Elise Dechannes fostrat sin livslånga passion.

Trots att Elise sedan barnsben varit intimt förbunden med vinodlingsvärlden var det först 2008 hon tog vid efter att ha avslutat sin framgångsrika karriär inom bankväsendet för att förverkliga sin dröm.

Les Riceys, där Elise driver sin lilla domän, är vida känd för sin exceptionella och unika Pinot Noir samt deras stilla Rosé ”Rosé des Riceys” – ett av världens bästa roséviner som endast får göras här. Riceys ligger i södra Champagne, mindre än en timme ifrån Chablis, och Elise´s sju vingårdar ligger på samma berömda jordmån, Kimmeridge, som givit Chablis vinerna sitt världsrykte. Kimmeridge är en kalkrik lerblandad jord med marina fossiler.

Elise vingårdar har alla denna berömda jordmån men med olika mycket matjord och exponering. Elise vinifierar därför varje växtplats enskilt och märker att de alla har en egen personlighet vilket ger många olika cuvéer och uttryck. Hennes prestige serie ”Les Confidentielles” vinifieras på nya och gamla burgundiska ekfat samt amforor, men tyvärr minimal produktion av dessa mästerverk.

Elise´s sortiment är självklart Pinot Noir dominerande men vi kommer även ha hennes unika Chardonnay (c:a 300 flaskor per år produceras).
Ni som får chansen att testa igenom detta sortiment kommer mötas av utmärkta viner i absolut toppklass med en fyllighet, elegans, struktur och komplexitet som kännetecknar Les Riceys.

Elise är fullt medveten om sitt ansvar som väktare av denna dyrbara terroir och ett steg i det var att omvandla till ekologisk vinodling (2015) men applicerar även biodynamiska principer. I vingården sker all ogräsrensning manuellt och väldigt selektiv skörd för att bara använda det bästa som Les Riceys har att erbjuda. Här används inga kemikalier eller herbicider utan vid behov så används tex örtteer av växter och blommor. Precis som i vingården så sker vinifieringen så naturligt som möjligt, ingen filtrering och jästen som används kommer från hennes egna druvor.

För Elise så är allt av vikt, vinet uttrycker helheten, och hon är hantverkaren som jobbar med de bästa råvarorna, med en stor kärlek och respekt för jorden, frukten, växterna och människorna.
Men i slutändan så är det känslorna som betyder något och vart vinet leder oss.

Ta chansen och pröva Elise´s vackra, djupa, välbalanserade viner fulla av finess och komplexitet.

”To preserve our heritage, the soils and thus our lives and the future generations. Cultivate with humility.”
Henri Bergson

 

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan