Castrum Roche

 Jag är så glad att kunna presentera en av 2023 års bästa upptäckter, Castrum Roche !!!

Personen bakom en av de största nya stjärnorna och som finns på allas läppar i Italien (och sprider sig över hela världen) är Isacco Costamagna!
Isacco är bara 24 år gammal men har redan 10 års erfarenhet av en av de vackraste amfiteatrarna i Langhe: Torriglione-terrassen med utsikt över den fantastiska Rocche dell’Annunziata. Förutom ”Vinskola” i Alba och Turin arbetade han med legenden Lorenzo Accomasso i två år.

Allt började på den lilla tomten bakom hans farfars hus i La Morra. Idag har Isacco med Piemonte-blodet som rinner genom sina ådror nästan 3 hektar till sitt förfogande med bara Nebbiolo som är druvan han växte upp med och älskar!

Mellan 2017 och 2020 sålde Isacco sina druvor till Trediberri men han började göra sitt eget vin 2021 efter att ha avslutat en examen i vinodling och oenologi vid universitetet i Turin. 2021 gjorde han en liten upplaga av Langhe Nebbiolo, 2022 lade han också till en Langhe Rosato. Och 2023 går drömmen om att göra sin egen Barolo i uppfyllelse ….Är detta den mest efterlängtade releasen i Italien?

Jag kan bara drömma om Isaccos Barolo efter att ha provat hans Langhe Nebbiolo upprepade gånger!

Hans Langhe Nebbiolo slår många av Barolos där ute och det här är ett Mycket Seriöst vin som tagit mig med storm. Den är så förförisk med sin elegans, renhet, briljanta frukt och de silkeslena Torriglione-tanninerna. En monsterdebut av Isacco och Castrum Roche…

Detta är den moderna eran av Piemonte och Isacco visar vägen. Med sin omtänksamma vingårds skötsel och vinifiering med lite ingrepp gör detta ödmjuka underbarn en hel vinvärld mållös…

Jag är så glad att få vara en liten del av denna resa Isacco!!

Viner finns nu tillgängliga i Sverige för restauranger och privata kunder, är du smart fyller du på och följer det ett tag:

Langhe Nebbiolo 2021 
Langhe Nebbiolo 2022
Langhe Rosato 2022

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan