Bolieu

När vi först testade Bolieu blev vi oerhört imponerade av kvalitén på deras Chardonnay.

De besitter 6 hektar med huvudsakligen Chardonnay som växer uteslutande på de kalkhaltiga sluttningarna runt hembyn Bassuet.

Ett ständigt återkommande ord när man pratar med Laurence och Charles är ”tid”.
Här stressas inget fram utan deras filosofi genomsyras av att låta tiden göra sitt jobb och att respektera jorden, vinstockarna och druvorna.
De arbetar för att uppnå den högsta nivån av fransk miljöcertifiering och lägger stor vikt vid att säkerställa att vinerna är så rena och representativa för sin terroir som möjligt.

Vinerna har en fräschör och mineralitet från Chardonnayn som är typisk för Blanc des blancs och tillsammans med deras unika terroir och ”tiden”, lång tid på jästfällningen, får vinerna en unik karaktäristisk stil.

Namnet Bolieu är en hyllning till till historien och namnet kommer från de tre generationer av män och kvinnor som hjälpt till att bygga upp denna fantastiska verksamhet.
B:et i Bolieu står för Laurence och Charles Baffard, som drivit egendomen sedan 1998. O:et står för Lydia och Serge Ortillon, deras släktingar och föregångare som utvecklade verksamheten. Och ”Beaulieu” var efternamnet på farföräldrarna Leone och Andre som var vingårdens ursprungliga grundare.

Det är detta livslånga arbete och passion hos alla dessa människor som har format vad Champagnen är idag men med stor inspiration och nytänkande från Charles och Laurence som driver vingårdarna framåt som gör det hållbart för både denna och framtida generationer!

Vi är glada att kunna erbjuda er våra två favoriter Fleur de Craie & L´Instant B. 2008 som båda är BdB med mycket lång tid på jästfällningen.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan