Aymé Vadim

Exklusiva Grand Cru-viner från hjärtat av Bourgogne!!!

Aymé Vadim etablerades 2015 men gjorde inte den första releasen förrän 2022. Den nuvarande årgången är 2016 eftersom Vadim vill lagra vinet över en längre tidsperiod, inte ovanligt med 6+ år på fat för sin Grand Crus.

Vadim har en doktorsexamen i molekylärbiologi och vägen såg självklar ut med en karriär inom vetenskapens värld.
Det är tydligt när man träffar honom att hans kunskapstörst aldrig tar slut och han har ett engagemang som få människor kan tävla med. Hans magisterexamen i biokemi var bara början och han gick djupare och djupare in i molekylärbiologi vid de mest prestigefyllda instituten över hela världen, det ledde också till att han arbetade på Pentagon.

Det var under hans tid i Boston, vid Harvard Medical School, denna självklara väg inom vetenskapens värld började förändras.
Varför började vägen förändras? Naturligtvis på grund av hans kunskapstörst. Han hade lite extra tid på sig och började upptäcka vinets värld och boken ”The Taste of Wine: The Art and Science of Wine Appreciation” av Emile Peynaud och från denna punkt var han bara tvungen att gräva djupare in i världen av oenologi.

2010, efter två decennier av internationell forskning bestämde han sig för att flytta till Bourgogne och skrev in sig på en lokal vinskola trots att han inte pratade ett ord franska – Detta sammanfattar hans briljanta sinne och engagemang på ett perfekt sätt…

Under skörden arbetade Vadim med kända vinmakare vilket gav honom fler fantastiska insikter men ”naturligtvis” gjorde han samtidigt omfattande forskning vid University of Burgundy och Dijon Institute of Wine.

Och 2015 var det dags…
I Gevrey-Chambertin startade Vadim ”Aymé Vadim” och denna mycket unika micro-negoc med lång lagring och ledd av sin filosofi om att göra rena omanipulaerade viner.
Han började köpa ekologiska och biodynamiska druvor från några av de bästa vingårdarna i Bourgogne. Druvorna är noggrant handplockade från vingårdar kända för sin exceptionella fruktkvalitet och låga skörd. Sedan dubbelsorteras druvorna för att bara behålla den absolut bästa frukten eftersom han bara gör ett fat av varje vin och det är viktigt att det är högsta möjliga kvalitet.

Vadim är en extraordinär karaktär. Med sin atypiska stil och hans unika uppsättning av färdigheter och det är också etikettens födelse. Apan är hans totemdjur och det är runt denna figur som han ville orientera sin identitet. Etiketten är designad i form av origami för att framhäva dess många aspekter och talanger.

Dessa högklassiga terroirdrivna viner tävlar idag i samma uppställningar som världens mest kända viner och vi är väldigt tacksamma över att få följa ett så spännande projekt från början och göra dem tillgängliga för ett fåtal kunder.

 

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan