Bastien Pointillart

Bastien Pointillart har jobbat i det dolda sedan 2014 i Premier Cru byn Chamery.

Nu när han trätt ut på scenen så har hans flaskor blivit ett hett villebråd världen över och är redan bland de svåraste flaskorna att få tag på, inte minst hans Champagne som är en BdB från 2014. Förutom att det är en mikroproduktion så är det dessutom en one-shot dvs att den inte gjorts igen därefter så denna flaska är en av de mest sällsynta som (inte) går att finna.

Anledningen till att Champagnen är en one-shot är för att hans fokus inte ligger där utan han är en i den unga generationen mest talangfulla vinmakare som har fokus helt inställt på att visa vilket fantastiskt stilla vin som kommer från Champagne, Coteaux Champenois!

Familjen äger 1,4 hektar i Chamery och för att kunna hålla den kvaliteten han önskar har han fått förändra mycket så som t.e.x. begränsa skördeuttaget, skörda sent och vinifieringen. Markerna har varit ekologiska under 8år men var först 2021 som de blev certifierade.

Det är bara på en del av dessa små marker som Bastien gör sina egna viner på, resterande druvor säljs för att finansiera en annan dröm vilket är att starta sitt eget bröd-bageri.

Vi är oerhört glada och stolta att representera Bastien i Sverige

Flaskorna sålde slut direkt…

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

för att vara först med det senaste från Winescout

Du är nu anmäld till listan